FAQ

Veelgestelde vragen Worldmapping: Hier vind je veel van de vragen die wij krijgen, en antwoorden daarop! Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan contact met ons op: [email protected] of 071-8910 170
Deel met je vrienden

Stappenplan

  1. Kies je expeditieland en de periode waarin je op expeditie wilt gaan.

Vind je het lastig om te kiezen en/of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of bel naar 071 – 8910 170.

  1. Meld je aan via onze website:

http://www.worldmapping.nl/aanmelden/

 

Wanneer we jouw aanmelding hebben ontvangen, ontvangen je ouders/voogden ook direct een mail waarin zij worden gevraagd om toestemming te geven voor jouw expeditie. Pas als we jouw aanmelding én de toestemming van (een van) je ouders hebben ontvangen is je aanmelding compleet en gaan we ermee aan de slag.

  1. Als er geen bijzonderheden zijn, bevestigen we je aanmelding en ben je verzekerd van je plekje in de expeditie van je voorkeur!

Je ontvangt van ons een officiële boekingsbevestiging per mail, waarin bevestigd staat naar welk land en wanneer je met ons op expeditie gaat. In deze mail informeren we je ook alvast over je vliegticket, de kosten, de nodige verzekeringen en de Facebookgroep waar je medereizigers kan ontmoeten. Daarnaast ontvang je direct je reispakket, waarin alle informatie staat die je nodig hebt om je voor te bereiden op je expeditie.

  1. Aan de hand van het reispakket, en mailtjes die je van ons krijgt in de maanden voor je expeditie, kun je je gaan voorbereiden op je avontuur.

Denk aan de volgende voorbereidingen:

  • Het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering
  • Het maken van een afspraak met de GGD of een vaccinatiecentrum voor de juiste inentingen en/of medicijnen.
  • Het verzamelen van de nodige reisdocumenten (een geldig paspoort en een akkoordverklaring)
  1. Een paar maanden voor vertrek kom je naar de Worldmapping voorbereidingsdag!

Op deze dag kom je samen met je expeditiegenootjes en natuurlijk je expeditieleiders. Deze dag staat in het teken van elkaar (beter) leren kennen, teamwork, praktische zaken, je reisprogramma en de laatste voorbereidingen. Na deze dag staan jullie te springen om te gaan!

  1. Je gaat op reis!

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen en je je groep hebt ontmoet, ben je ready to go. Tijd voor dit langverwachte avontuur! Enjoy!

  1. Een aantal weken na terugkomst kom je naar de Worldmapping Reünie!

Bij terugkomst is Nederland is alles weer even wennen. Terug in je oude leventje, zonder je nieuwe vrienden en vriendinnen, en met het gemis van het mooie land waar je bent geweest. Daarom kom je in Nederland snel weer bij elkaar. Een leuke middag om bij te kletsen, herinneringen op te halen en samen te bespreken wat deze mooie reis met jullie heeft gedaan.

 

You did it! Heb je het reisvirus te pakken? Geloof ons – die kans is vrij groot!

 

Dan ben je natuurlijk welkom om je opnieuw aan te melden voor een expeditie de volgende zomer. Je kunt ervoor kiezen om weer naar hetzelfde mooie land te gaan, om te zien wat er allemaal verander is in een jaar. Of je kiest er juist voor om een van onze andere gave expeditielanden te bezoeken!

 

Alles kan, alles mag. Een Worldmapping expeditie smaakt naar meer! 

 

Wil je inderdaad weer op reis en aan de slag, maar dan juist voor een wat langere periode bij één project? Dat kan ook! Iedereen vanaf 17 jaar kan met onze zusterorganisatie Be More als vrijwilliger aan de slag. Kijk voor meer informatie op www.be-more.nl .

 

Hoe oud moet ik zijn om op mee te gaan op expeditie?

Om mee te kunnen op expeditie moet je minimaal 14 jaar zijn en maximaal 18 jaar. Als je net voor of tijdens een expeditie 19 wordt kan er een uitzondering gemaakt worden, dit altijd in overleg met ons.

 

Hoe is de verhouding tussen jongens en meisjes die mee gaan?

Over het algemeen gaan er meer meisjes dan jongens mee op de expedities. Maar jongens zijn natuurlijk van harte welkom!

 

Ben je ouder dan 18 of wil je niet mee met een groepsreis, kijk dan bij onze collega’s www.be-more.nl

 

Wat houdt een expeditie in?

Speciaal voor jongeren van 14 t/m 18 jaar organiseert Worldmapping uitdagende expedities naar Afrika, Azië̈ en Latijns-Amerika. Je gaat aan de slag bij kleine ontwikkelingsprojecten, werkt samen met de lokale bevolking, onderneemt avontuurlijke activiteiten.

 

Waarom op expeditie?

Een expeditie biedt jou de kans om net wat meer te doen dan wanneer je op een normale vakantie gaan. Zo zet je je in voor anderen, is het een zinvolle investering en een unieke ervaring. Het is grensverleggend en je ervaart persoonlijke groei, eigen ontwikkeling en nog veel meer.

 

Naar welke landen kan ik op expeditie?

Worldmapping organiseert expedities naar 6 verschillende landen in Afrika (Malawi, Uganda, Zanzibar, Zuid-Afrika), Azië (Cambodja & Filippijnen) en Latijns-Amerika (Guatemala).

 

In welke periodes kan ik op expeditie gaan?

Worldmapping organiseert zowel zomerexpedities als expedities op maat voor scholen. Voor de zomerexpedities (maanden juli en augustus) kan een jongere zich individueel of in een groepje voor inschrijven. Een expeditie op maat wordt met een school afgestemd en vanuit de school bepaald wie er mee gaat (d.m.v. motivatie).

 

Hoe lang duurt een expeditie?

Een expeditie duurt ongeveer 15 dagen.

 

Hoeveel personen kunnen er mee op expeditie?

De grootte van de groep is maximaal 20 personen. Er is geen specifiek minimumaantal jongeren voor een expeditie; dit hangt af van de situatie.

 

Wat zijn de kenmerken/thema’s van de expedities per land?

 

Cambodja Onderwijs, sport en spel met kinderen.
Filipijnen Sport en spel met kinderen, kinderen met een beperking.
Guatemala Sport en spel met kinderen, avontuur, dieren.
Malawi Community projecten, back to basic, fysiek werk
Uganda Community projecten, back to basic, fysiek werk
Zanzibar Onderwijs, sport en spel met kinderen, fysiek werk
Zuid-Afrika Sport en spel met kinderen, sociale projecten.

 

Hoe is de begeleiding en voorbereiding naar aanloop van de expeditie?

Ter voorbereiding op je reis ontvang je van ons een reispakket met informatie over je bestemming. Daarnaast brengen we je via een Whatsappgroep in contact met andere Worldmappers en organiseren we een voorbereidingsdag voor jou, je expeditiegenootjes en je expeditieleiders.

 

Welke inentingen moet ik hebben voordat ik op expeditie ga?

Worldmapping is geen medische instantie en daarom kunnen en mogen wij ook geen medisch advies geven. In het reispakket staat een indicatie van inentingen waaraan gedacht kan worden. Maar als advies geven wij altijd dat de jongeren het beste een afspraak kunnen maken bij de GGD of Vaccinatiecentrum voor een persoonlijk advies.

 

Hoe is de begeleiding tijdens de reis?

De jongeren worden tijdens de expeditie begeleid door een team van 2 Nederlandse expeditieleiders, die ter plaatse worden bijgestaan door 1 of 2 lokale expeditieleiders, plus 1 of 2 lokale chauffeurs. Onze expeditieleiders hebben ervaring in het begeleiden van jongeren, het maken van verre reizen en vrijwilligerswerk. Ieder team van expeditieleiders wordt door Worldmapping streng geselecteerd, zorgvuldig samengesteld en grondig voorbereid.

 

Welke aandacht wordt er besteed aan de veiligheid van de expedities?

Veiligheid staat centraal bij alles wat we doen, denken en communiceren. We hebben een uitgebreid veiligheidsbeleid en – protocol, welke continu wordt herzien en aangepast op basis van de meest recente ontwikkelingen en inzichten.

 

De expeditieleiders worden zorgvuldig geselecteerd, samengesteld en getraind. Het bewaken van veiligheid, vermijden van risico’s en omgaan met onverwachte situaties zijn daar een belangrijk onderdeel van. Ook leren we jongeren over veiligheid – die van zichzelf en anderen.

 

In iedere regio waar we actief zijn, hebben we een Nederlandse contactpersoon. Hij of zij kent de omgeving als z’n broekzak en volgt alle ontwikkelingen ter plaatse nauwlettend. Ten tijde van een expeditie hebben we dagelijks contact met de betrokkenen ter plaatse en zijn we 24/7 te bereiken.

 

Je kunt ook met school een expeditie organiseren. Je kan dan met maximaal 40 deelnemers mee op een groepsreis. Er gaan dan begeleiders mee vanuit Worldmapping en vanuit school. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op; [email protected]