Jongerenreis Afrika

NIEUW: De jongerenreizen van Worldmapping zijn per september 2016 over gegaan naar onze Grote Zus:  Be More. Klik direct door naar deze website.

 

Je kunt, als 14 t/m 18 jarige, met Worldmapping naar Afrika op reis! Je kunt kiezen uit de landen Malawi, UgandaZuid-Afrika en Zanzibar.

 

Groepsreis naar Malawi

country-225x225-malawi ‘Het warme hart van Afrika’, zo wordt Malawi genoemd. Het klimaat is tropisch, de natuur weelderig en de bevolking hartelijk. Hier voel je je meteen thuis. Wie een nacht kampeert aan Lake Malawi is moeilijk over te halen deze magische plek ooit nog te verlaten. Niet voor niets staat Malawi onder reizigers bekend als een van de meest veilige en relaxte bestemmingen ter wereld!

Maar Malawi is ook één van de armste landen van de wereld. Buiten de grote steden zijn elektriciteit en stromend water uitzonderlijk. Veel mensen kunnen niet lezen en schrijven en zijn afhankelijk van landbouw om het hoofd boven water te houden. Meer weten over deze groepsreis naar Malawi.

 

Groepsreis naar Uganda

country-225x225-uganda ‘De parel van Afrika’, dat is hoe Uganda bekend staat. In dit veilige en vriendelijke land vind je het beste van alles wat het continent te bieden heeft. Tropisch weer, een schilderachtig landschap en een gastvrije bevolking. Wanneer je in een uitgeholde boomstam over Lake Bunyonyi peddelt, waan je je in het paradijs. Het land is zelfs verkozen tot reisbestemming van 2012!Toch is het nog niet zo lang geleden dat Idi Amin Uganda teisterde met zijn terroristische regime. Inmiddels is het land al tientallen jaren stabiel en werken de Ugandezen hard aan wederopbouw. Maar door hiv/aids, slecht onderwijs en de afhankelijkheid van landbouw is er nog een lange weg te gaan. Meer weten over deze groepsreis naar Uganda.

 

Groepsreis naar Zuid-Afrika

country-225x225-zuid-afrika

‘De regenboognatie’, zo wordt Zuid-Afrika liefkozend genoemd. Het land biedt zoveel verscheidenheid, dat het moeilijk is om er niet van te houden. Van surfen in de tropische zee tot olifanten spotten in een wildpark of zwemmen met haaien, hier is alles. Zelfs Lesotho, het hoogste koninkrijk ter wereld, met een sprookjesachtige sterrenhemel die je nooit meer vergeet!

Maar Zuid-Afrika is ook het land van verschillen tussen blank en zwart. Nergens anders liggen rijkdom en armoede zo dicht bij elkaar. Aan de ene kant van een weg zie je luxe villa’s, aan de andere kant strekken krottenwijken van golfplaten zich uit. Hoewel Apartheid is afgeschaft onder Nelson Mandela, zijn de gevolgen nog altijd merkbaar.

Meer weten over deze groepsreis naar Zuid-Afrika.

 

Groepsreis naar Zanzibar

Zanzibar Groepsreis Worldmapping

Wanneer je aan Zanzibar denkt, denk je in eerste instantie aan parelwitte stranden met palmbomen en een eindeloze felblauwe zee. Wanneer je door de groene binnenlanden rijdt, komen de geur van kruiden en specerijen, de Swahili cultuur en de Arabische invloeden uit het verleden je tegemoet. De bijzondere combinatie van strand, natuur, cultuur en geschiedenis maakt Zanzibar een unieke reisbestemming in Afrika. Maar het is niet alleen maar ‘mooi’. Wanneer je het eiland en de mensen wat beter leert kennen merk je dat er achter de prachtige en karakteristieke omgeving juist veel armoede heerst, en er vooral in het onderwijs en de zorg heel veel verbetering gewenst én zelfs noodzakelijk is. Meer weten over deze groepsreis naar Zanzibar.

 

Ben je 17 jaar of ouder en ga je liever niet met een groepsreis mee of wil je voor een langere tijd naar het buitenland, kijk dan bij Be More voor vrijwilligerswerk en mooie reizen.

Deel met je vrienden