Cambodja

Zomerklimaat: 31°C / 24°C Oppervlak: 181.035 km² Bevolking: 15 miljoen Inkomen per dag: $ 8 Regio: Kampot
Activiteiten:
Bouwen:
img
Sport & spel:
img img
Avontuur:
img img
Onderwijs:
img img img
Omstandigheden:
Tent:
img
Backpackers:
img img img
Warme douche:
img
Koud water:
img img img
Deel met je vrienden

20130725152546 Ca1

 

 

20140718110534 Ca1

 

20140720104936 Ca1

 

 

 

NIEUW VANAF SEPTEMBER 2016 ZIJN WIJ VERHUISD NAAR DE WEBSITE VAN BE MORE! HIER VIND JE ALLE INFORMATIE TERUG OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN EEN RONDREIS IN CAMBODJA. KLIK HIER.

 

Jongerenreis Cambodja

Land van de glimlach

Dit hartvormige land behoorde ooit tot het Khmer imperium, dat onmetelijk machtig en rijk was. Zelfs nu nog word je overweldigd door de legendarische eeuwenoude tempels. En dat is niet het enige dat Cambodja te bieden heeft! Wat dacht je van een tropische jungle, prachtige rijstvelden, heerlijk eten en een kustlijn als een ansichtkaart, compleet met meerdere bounty-eilanden? Maar misschien nog wel het mooiste in dit land zijn de vrolijke en optimistische mensen.

Vandaag de dag is het land één van de armste ter wereld. Na jaren van oorlog en conflicten zijn de mensen hard aan het werk om Cambodja opnieuw op te bouwen. De meerderheid van de bevolking kan niet lezen of schrijven en leeft van landbouw. Er is daarom een grote behoefte aan onderwijs.


Aan de slag

Tijdens de reis maak je kennis met het echte Cambodjaanse leven. Op de fiets, in een tuktuk of te voet verken je het land, leer je meer van de cultuur en bezoek je verschillende projecten. Je zult versteld staan hoe gemotiveerd de kinderen hier zijn om te leren en hoe graag ze hun Engels met je willen oefenen. Want voor deze kinderen is onderwijs belangrijk om vooruit te komen in het leven. In Cambodja zijn de schooldagen echter korter dan wij gewend zijn. Als Worldmapper help je daarom met voor- en naschoolse opvang, om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling, op allerlei manieren. Denk aan een leerzame sport- en spelmiddag, een presentatie over jouw cultuur én die van hen, of samen creatief aan de slag met dans en drama. Genoeg te doen dus!


Andere hoogtepunten

 • Even helemaal ontspannen van al het harde werken tijdens een zalige Khmer massage.
 • Lokale vrienden maken tijdens een voetbal- of volleybalcompetitie op een project, want dit is razend populair.
 • Na een boottocht en een frisse duik in Kampot River ’s avonds vuurvliegjes bewonderen.
 • In het weekend met de boot naar Rabbit Island om te relaxen in kleine houten hutjes vlakbij het strand
 • In tuktuks door de uitgestrekte rijstvelden rijden en onderweg stoppen om vrouwen te helpen met de oogst.
Het is zo veel meer dan je eigenlijk denkt! Veel meer dan gewoon een vakantie in een exotisch land waarbij je eigenlijk de échte mensen uit het land niet echt ontmoet. Het is een echte eye-opener, dat zal ik je verzekeren!

 

zegt Marijn

 

20130729171302 Ca1

 

20140722060804 Ca1

 

20140721091420 Ca1

 

 

20140722052049 Ca1

 

20140716092703 1 Ca1

 

 

Rond het jaar 800 vormde Cambodja de kern van het legendarische Khmer imperium. Dit was het grootste rijk in Zuidoost-Azië en strekte zich uit tot het huidige Laos, Thailand, Vietnam, Birma en Maleisië. De hoofdstad Angkor was destijds zelfs groter dan New York nu! De onmetelijke macht en rijkdom van toen is goed terug te zien aan de overgebleven tempels uit die tijd. Die zijn zo spectaculair dat ze gerekend worden tot de wereldwonderen.

 

Maar nog niet zo lang geleden bereikte Cambodja het andere uiterste. In 1975 kwam de Rode Khmer aan de macht, die de samenleving compleet vernietigde. Het hele land ging terug naar ‘het jaar 0’. Geld werd afgeschaft, fabrieken stilgelegd en de bevolking werd teruggestuurd naar het platteland. In een paar jaar vonden bijna 2 miljoen mensen op gruwelijke wijze de dood.

Na de verlossing van dit schrikbewind moest Cambodja van de grond weer worden opgebouwd. De economie lag stil, de infrastructuur was weggevaagd en de rijstvelden bezaaid met landmijnen. Er was tekort aan levensmiddelen, medicijnen en hoger opgeleide mensen om het land uit het slop te trekken.

 

Vandaag de dag is Cambodja één van de kleinste en armste landen ter wereld. Het overgrote deel van de bevolking houdt het hoofd boven water door het verbouwen van rijst met buffels en houten ploegen. Gezondheidszorg is in grote delen van het land afwezig, de meeste mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater en slechts iets meer dan de helft van de kinderen kan naar de lagere school. Hoger onderwijs is amper beschikbaar.

 

Ondanks de nachtmerrie van het verleden is Cambodja nu stabiel en is het land veilig te bereizen. De inwoners zijn veel kwijt geraakt, maar niet hun optimisme, gevoel voor humor en gastvrijheid. Ze staan zelfs bekend om hun ‘Cambodjaanse glimlach’!

 

Wij gaan naar het gebied rond Kampot, een charmant stadje aan het water met uitzicht op beboste hellingen. Lange tijd was het de grootste haven van het land, maar het staat nu bekend om landbouw en specerijen – volgens kenners eet je hier zelfs de beste pepers van Zuidoost-Azië. Vanuit deze regio maken we uitstapjes naar een bounty-eiland, maken we een boottocht op zee, gaan we op avontuur door de grotten en fietsen we door de uitgestrekte rijstvelden.

 

Ook bezoeken we natuurlijk projecten in de omgeving, waar we aan de slag gaan om te helpen. Hoe moeilijk ook hun verleden is, de Cambodjaanse kinderen zijn altijd enthousiast om van jou te leren of met je te spelen.

Welkom in Azië!

 

Het maakt zo’n indruk op je om op expeditie te gaan en is zo leuk! Je leert veel over een land en vooral bij Cambodja krijg je veel over de geschiedenis te weten. Dat zorgt ervoor dat je anders naar de mensen gaat kijken. Je komt niet alleen om te kijken naar hoe de mensen leven maar je komt ook echt om te helpen. In Cambodja hebben de mensen je hulp echt nodig. Dus ik zou zeggen ga zeker naar Cambodja!! Niet twijfelen maar gewoon gaan 🙂zegt Brenda

 

 

20140723110956 Ca1

 

20130729160046 Ca1

 

20130726113106 Ca1

 

20140802070957 Ca2

Wat doe je tijdens de groepsreis? Denk aan de volgende activiteiten:

 

Sport en spel

Opgroeien in Cambodja is niet makkelijk. Het is vooral hard werken, zowel op school als thuis. Een middag onbezorgd spelen – of beter nog – sporten is dan ook genieten geblazen. Vooral als dat ook nog eens met leeftijdsgenoten is. Hoe leuk is het om samen plezier te maken en te lachen? Een sport- en spelmiddag georganiseerd door Nederlandse jongeren zal niet gauw vergeten worden!

 

De community in

Veel Cambodjanen wonen op het platteland, in omstandigheden die wij primitief zouden noemen. Samen met een van de projecten waar we mee samenwerken gaan we de community in om zelf te ervaren hoe gezinnen hier leven en wat hun uitdagingen zijn. Voor jou en hen is dit een hele bijzondere manier om gesprekken te voeren met de vrolijke maar toch ook verlegen Cambodjaanse kinderen.

 

Rabbit Island

Overnachten op een eiland vol palmbomen in een hutje vlak aan het water… Wie droomt daar nou niet van? Rabbit Island is de plek waar je je in het paradijs waant. Hiken, zwemmen, zonnen, barbecuen, dit is de perfecte plek om na een paar dagen bij een project, lekker bij te komen en te doen waar je zin in hebt.

 

Boeddhistische tempels en monniken

Klinkt dat saai? Reken maar van niet! Want we gaan niet zomaar op bezoek, maar ondernemen een ware ontdekkingstocht. Hoe bijzonder is het om een monnik tegen te komen die jou al het geluk wenst voor de rest van je leven? Dat vergeet je nooit meer!

 

Killing Fields

Deze dag zal één van de indrukwekkendste momenten zijn van je reis – en je misschien wel je leven lang bijblijven. Met een bezoek aan wereldberoemde S21 en de Killing Fields zul je ervaren wat Cambodjanen nog geen 40 jaar geleden hebben doorgemaakt. Deze historische plekken spelen een belangrijk rol in het leven van elke Cambodjaan. Een aangrijpende ervaring die jouw bijdrage aan de projecten extra veel betekenis zal geven.

 

En verder?

Genieten van een massage of leren hoe je dat verrukkelijke Khmer eten zelf kunt maken? In Cambodja kan het allemaal!

 

Naar Cambodja gaan was echt de mooiste ervaring die ik tot nu toe gehad heb. Ik verveelde me daar nooit. De meeste mensen zijn altijd vrolijk, ze lachen en zwaaien naar je en zijn bereid om van alles voor je te regelen. Het landschap was prachtig, van de rijstvelden tot en met het regenwoud, ik was altijd verbijsterd.zegt Marijn

 

 

 

Geplande zomerreizen

 

Data zomer 2017 Beschikbaarheid Prijs reis Prijs ticket Vliegmaatschappij Vertrek/Aankomst
29 jul t/m 12 aug 2017

nog plekken vrij    € 1530 Nog niet bekend Nog te bepalen Nog te bepalen

 

Vliegticket

Wij trachten altijd te vliegen op een groepsticket en zoeken naast de meest gunstige prijs uiteraard ook naar betrouwbaarheid van de airline en de meest optimale vliegroute. De kosten voor het vliegticket zijn niet inbegrepen bij de prijs van de groepsreis en worden los in rekening gebracht. De kosten van een vlucht zullen tussen de € 650 en € 1450 liggen. Vanwege vluchttijden en -prijzen kan het tevens voorkomen dat we 1 tot 2 dagen eerder of later vertrekken en/of terugkomen dan de oorspronkelijk gekozen data. Uiteraard hoor je dit ruim op tijd van ons.

 

Inbegrepen

 • Worldmapping voorbereidingsdag
 • Worldmapping reünie
 • Hulp bij fondsenwerving (niet verplicht)
 • Intensieve begeleiding door een enthousiast en ervaren team van Nederlandse en lokale reisbegeleiders
 • Activiteiten en excursies die tijdens de reis plaatsvinden
 • Transport, accommodatie, maaltijden en bijbehorende drankjes tijdens de reis
 • Eerlijke vergoeding aan lokale gidsen, chauffeurs en andere betrokkenen
 • Bijdrage aan lokale projecten die bezocht worden

Kosten waar je verder nog op moet rekenen

 • Vliegticket (zie informatie hierboven)
 • Visum
 • Verplichte annulerings- en reisverzekering
 • Inentingen
 • Souvenirs en persoonlijke uitgaven tijdens de reis

Het is een geweldige manier om aan vrijwilligerswerk te proeven. Dit is de meest fantastische reis geweest van mijn leven en ik hoop dat er nog vele zullen komen.zegt Robbert

 

weblogs

blog.worldmapping.nl

Hoe is het om op expeditie te gaan? Wie gingen er eerder mee en hoe hebben zij het gehad? Je kunt het allemaal zelf volgen op de Worldmapping weblogs.

 

Geniet online mee van de foto’s en verhalen van onze Worldmappers en ervaar vast een beetje hoe het is om op expeditie te gaan!

 

 

Is jouw expeditie al vol?Bekijk Filipijnen

Ja, ben je eruit? Cambodja it is! 

 

Meld je dan nu aan!

 

Aanmelden heb je zó gedaan, en dan kan de voorpret op deze geweldige reis en ervaring ein-de-lijk beginnen! Wij hebben er zin in, jij ook?!