Malawi

Zomerklimaat: 23°C / 11°C Oppervlak: 118.484 km² Bevolking: 16 miljoen Inkomen per dag: $ 2 Regio: Zomba
Activiteiten:
Bouwen:
img img img
Sport & spel:
img img
Avontuur:
img img
Onderwijs:
img
Omstandigheden:
Tent:
img img img
Backpackers:
img
Warme douche:
img
Koud water:
img img
Deel met je vrienden

20130715144842 MaI

 

20130724112530 MaII

 

20140820161631 Ma3

 

NIEUW VANAF SEPTEMBER 2016 ZIJN WIJ VERHUISD NAAR DE WEBSITE VAN BE MORE! HIER VIND JE ALLE INFORMATIE TERUG OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN EEN RONDREIS IN MALAWI. KLIK HIER VOOR DE MOGELIJKHEDEN IN MALAWI.

Jongerenreis Malawi

Het warme hart van Afrika

‘Het warme hart van Afrika’, zo wordt Malawi genoemd. Het klimaat is tropisch, de natuur weelderig en de bevolking hartelijk. Hier voel je je meteen thuis. Wie een nacht kampeert aan Lake Malawi is moeilijk over te halen deze magische plek ooit nog te verlaten. Niet voor niets staat Malawi onder reizigers bekend als één van de meest veilige en relaxte bestemmingen ter wereld!

Maar Malawi is ook één van de armste landen van de wereld. Buiten de grote steden zijn elektriciteit en stromend water uitzonderlijk. Veel mensen kunnen niet lezen en schrijven en zijn afhankelijk van landbouw om het hoofd boven water te houden.

 

Aan de slag

Tijdens de reis leer je van Malawi’s bevolking, hoe het is om hier te leven. Je komt in aanraking met armoede, maar je ziet ook met hoeveel veerkracht en passie ze hier elke dag tegen vechten. Je logeert een aantal dagen ‘back to basic’ in een arme gemeenschap. Daar ga je onder andere op huisbezoek om je in te zetten voor de kwetsbaren van de samenleving. Je helpt bijvoorbeeld een ouderloos gezin om hun huisje op te knappen, of een bejaarde vrouw om haar maïs te oogsten, of zieke mensen om een toilet aan te leggen. Natuurlijk zijn er altijd kinderen om je heen die graag met je willen spelen!


Andere hoogtepunten

 • Zelf op de markt onderhandelen over rijst en een kip die je ’s avonds op z’n Afrikaans leert koken.
 • Het Zomba plateau beklimmen en boven op de berg rond het kampvuur verhalen vertellen.
 • De lokale kinderen Hollandse spelletjes leren zoals koekhappen en spijkerpoepen.
 • Op safari gaan in een nationaal park en daar tussen de nijlpaarden slapen.
 • Chillen aan Lake Malawi en ’s avonds staren naar de dansende lichtjes van de vissersbootjes op het water.
Ik zal deze reis nooit vergeten, ik heb dingen meegemaakt en gezien die me altijd bij zullen blijven. Ik heb echt genoten van de gastvrijheid en hartelijkheid van de Malawianen, ik vind het ongelofelijk hoe deze mensen, die in het armste land van de wereld wonen, zo vriendelijk kunnen zijn. Dit heeft me de ogen geopend. Ik zal de mensen die mee zijn geweest op deze reis nooit vergeten. Ik dacht van te voren echt niet dat ik ze zóóó aardig zou vinden maar twee weken Malawi deed meer met me dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden. Ik kijk dan ook nu al uit naar de reunië en het vertellen van al mijn verhalen aan kennissen, vrienden, klasgenoten en iedereen die mijn verhaal wil horen.zegt Roger

 

20140819154022 Ma3

 

20130716124936 MaI

 

20140812143427 Ma3

 

Malawi is zo’n geliefd land, dat het vele bijnamen heeft.

 

De bekendste is ‘Het warme hart van Afrika’. Dankzij het tropische klimaat is Malawi bijna het hele jaar door heerlijk warm en groen. Of je nu tijd doorbrengt met de gastvrije bevolking, relaxt aan Lake Malawi, of op ontdekkingstocht de binnenlanden in, het is moeilijk om het hier níet naar je zin te hebben. Bijna iedereen die in Malawi komt, wil er zo lang mogelijk blijven.

Malawi is ook het ‘Land van het meer’. Meer dan 15% van het oppervlak wordt bedekt door Lake Malawi, een gigantisch en glashelder meer, met exotische eilandjes, dat wordt omringd door lange zandstranden met palmbomen. Aan de oevers wonen talloze vissers die in het donker in hun bootjes met lantaarns het water opgaan.

Malawi’s derde bijnaam is ‘Afrika voor beginners’. Het is een van de veiligste landen in Afrika. Naast de gebruikelijke ‘Afrikaanse’ drukte op busstations en de lokale markt, is het er rustig en stabiel. Je kunt goed en gemakkelijk reizen en de gastvrije manier waarop de Malawinezen je verwelkomen, zul je niet snel vergeten.

 

Maar Malawi is ook erg onderontwikkeld en één van de armste landen van Afrika. Meer dan driekwart van de bevolking woont op het platteland in primitieve omstandigheden. Vaak is er geen stromend water, geen elektriciteit en kan niet iedereen lezen en schrijven. De meeste Malawinezen verdienen maar een paar dollar per dag en zijn afhankelijk van de opbrengst van hun gewassen om te overleven.

 

Onze basis is in Zomba, in het zuiden van het land. Dit rustig stadje is de oude hoofdstad van Malawi. In de verte zie je het Zomba Plateau, een imposante platte berg die je een prachtig uitzicht geeft over de wijde omgeving.

Rondom Zomba liggen veel landelijke communities, gemeenschappen waar het leven nog eenvoudig is en de dagen veel op elkaar lijken. Hier werken mensen op het land en lopen ze kilometers ver om water te halen. Dit zijn de plekken waar onze projecten hun werk doen, op het gebied van onderwijs, voorlichting of in de zorg.

 

Welkom in ‘het warme hart van Afrika’!

 

Ik realiseer me wat een leuke twee weken ik heb gehad. Ik heb echt dingen voor mensen kunnen betekenen, ik heb veel mogen zien en veel mogen meemaken. Ik heb uit heel veel gebeurtenissen dingen geleerd die ik kan gebruiken in toekomstige situaties.zegt Luka
 

 

20130724113036 MaII

 

20130726162409 MaII

 

 

20140821094306 1 Ma3

 

20130719072901 Ma1

Wat doe je tijdens de groepsreis? Denk aan de volgende activiteiten:

 

Sport en spel

Waar je ook komt in Malawi, overal zie je kinderen die het fantastisch vinden om met jou te spelen. In hun eentje kunnen ze zich uren vermaken met een oude band of afval, maar ook hier geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Samen met een van onze projecten organiseer je een spelletjesdag. Een potje voetballen, creatief met ballonnen en bellenblaas, of oudhollands koekhappen en zaklopen? Welke spelletjes het worden beslissen jullie zelf, maar een succes wordt het zeker. De oudere kinderen vinden het bovendien fantastisch om te voetballen. Een wedstrijdje Nederland-Malawi trekt dan ook heel wat bekijks!

 

De community in

Een groot deel van de bevolking van Malawi woont op het platteland, vaak zonder stromend water of elektriciteit. Ook wij gaan daarom de binnenlanden in, geheel op lokale wijze achterop de fietstaxi. Midden in de lokale community zetten we onze tenten op. Even helemaal back to basics!

Overdag ga je op huisbezoek bij gezinnen die moeite hebben het hoofd boven water te houden. Hier kom je niet alleen in aanraking met de uitdagingen van het leven in Malawi, maar help je deze mensen met hun dagelijkse werkzaamheden, door bijvoorbeeld te helpen met de was of het oogsten van maïs.

 

Handen uit de mouwen, voeten in de modder

Veel projecten waar we mee samenwerken proberen de levensomstandigheden van de mensen in en om Zomba te verbeteren. Bijvoorbeeld door voorlichting te geven over hygiëne of hiv/aids, maar ook door huisjes op te knappen, latrines aan te leggen en kuilen te graven voor afval. Of je nu bakstenen maakt of een dak bedekt met riet, er is altijd wel wat te doen voor een groep enthousiaste Worldmappers!

 

Op safari

Een reis naar Malawi is niet compleet zonder een tweedaags bezoek aan een van de mooiste wildparken van het land. De eerste dag ga je met een boot het water op, wat een unieke manier is om nijlpaarden en krokodillen van dichtbij te zien. Na een prachtige zonsondergang maak je de volgende dag ook de zonsopgang mee. Omdat omdat de dieren dan het meest actief zijn, is dit namelijk het uitgelezen moment om ze te spotten. Verrekijker en camera niet vergeten!

 

Zomba plateau

Het aanzicht van onze thuisbasis Zomba wordt gedomineerd door een imposante platte berg met dezelfde naam. De klim naar de top is pittig, maar eenmaal boven kun je je vergapen aan een schitterend uitzicht over de omgeving.

 

Lake Malawi

Op ongeveer zes uur rijden van Zomba, ligt het exotische Lake Malawi. Een betere plek om bij te komen van je inspanningen tijdens de expeditie kun je je niet voorstellen, beloofd! Hier ga je in een bootje het water op en verken je een vissersdorpje aan de oever, met stoffige wegen, een baobab-boom als ontmoetingsplek en tientallen winkeltjes met vis, zeep en houtwerk. Aan het eind van de dag zie je de zon ondergaan over het water en val je in slaap op een werkelijk paradijselijke plek aan het strand!

 

En verder?

Heb je wat vrije tijd? Dan is het heerlijk om te luieren in een hangmat, een spelletje bawo te spelen of op de lokale mark een stofje uit te zoeken voor zo’n hippe Malawiaanse broek!

 

Worldmapping zorgt ervoor dat we buiten ons vertrouwde luxe leventje stappen en geven ons een tweede thuis. Het is gewoon een fantastische reis en je maakt dingen mee die je niet zou meemaken, moest je met je ouders gaan. Kortweg FANTASTISCHzegt Lisa

 

Geplande zomerreizen

 

Data zomer 2017 Beschikbaarheid Prijs reis Prijs ticket Vliegmaatschappij Vertrek/Aankomst
29 jul t/m 12 aug 2017

nog plekken vrij   € 1660 Nog niet bekend Nog te bepalen Nog te bepalen

 

Vliegticket

 

Wij trachten altijd te vliegen op een groepsticket en zoeken naast de meest gunstige prijs uiteraard ook naar betrouwbaarheid van de airline en de meest optimale vliegroute. De kosten voor het vliegticket zijn niet inbegrepen bij de prijs van de groepsreis en worden los in rekening gebracht. De kosten van een vlucht zullen tussen de € 650 en € 1450 liggen. Vanwege vluchttijden en -prijzen kan het tevens voorkomen dat we 1 tot 2 dagen eerder of later vertrekken en/of terugkomen dan de oorspronkelijk gekozen data. Uiteraard hoor je dit ruim op tijd van ons.

 

Inbegrepen

 • Worldmapping voorbereidingsdag
 • Worldmapping reünie
 • Hulp bij fondsenwerving (niet verplicht)
 • Intensieve begeleiding door een enthousiast en ervaren team van Nederlandse en lokale reisbegeleiders
 • De activiteiten en excursies die tijdens de reis plaatsvinden
 • Transport, accommodatie, maaltijden en bijbehorende drankjes tijdens de reis
 • Eerlijke vergoeding aan lokale gidsen, chauffeurs en andere betrokkenen
 • Bijdrage aan de lokale projecten die worden bezocht

Kosten waar je verder nog op moet rekenen

 • Vliegticket (zie informatie hierboven)
 • Visum
 • Verplichte annulerings- en reisverzekering
 • Inentingen
 • Souvenirs en persoonlijke uitgaven tijdens de reis

Het is een verrijking van je leven. Je leert zo ontzettend veel! Je veranderd en wordt een ander maar beter persoon. Je gaat anders over dingen nadenken. Je wordt je meer bewust van wat er allemaal op deze wereld gebeurd. Je leert niet alleen het land en de cultuur kennen, je helpt ook nog. Alleen al aanwezig zijn helpt mensen. Het wordt een fantastisch avontuur waarbij iedere stap die je zet alles waard is, dat is te garanderen.zegt Jules

 

weblogs

blog.worldmapping.nl

Hoe is het om op expeditie te gaan? Wie gingen er eerder mee en hoe hebben zij het gehad? Je kunt het allemaal zelf volgen op de Worldmapping weblogs.

 

Geniet online mee van de foto’s en verhalen van onze Worldmappers en ervaar vast een beetje hoe het is om op expeditie te gaan!

 

 

 

 

Is jouw expeditie al vol?Bekijk Uganda

Ja, ben je eruit? Malawi it is! 

 

Meld je dan nu aan!

 

Aanmelden heb je zó gedaan, en dan kan de voorpret op deze geweldige reis en ervaring ein-de-lijk beginnen! Wij hebben er zin in, jij ook?!