Zanzibar

Zomerklimaat: 19°C / 23°C Oppervlak: 945.203 km² Bevolking: 49 miljoen Inkomen per dag: $ 4,5 Regio: Stone Town
Activiteiten:
Bouwen:
img
Sport & Spel:
img img img
Avontuur:
img img
Onderwijs:
img img
Omstandigheden:
Tent:
img
Backpackers:
img img img
Warme douche:
img img
Koud water:
img img
Deel met je vrienden

Zanzibarzanzibar11Zanzibar (13)

 

NIEUW VANAF SEPTEMBER 2016 ZIJN WIJ VERHUISD NAAR DE WEBSITE VAN BE MORE! HIER VIND JE ALLE INFORMATIE TERUG OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN EEN RONDREIS IN ZANZIBAR. KLIK HIER VOOR DE MOGELIJKHEDEN IN ZANZIBAR.

Jongerenreis Zanzibar

Het kruideneiland in de Indische oceaan

Wanneer je aan Zanzibar denkt, denk je in eerste instantie aan parelwitte stranden met palmbomen en een eindeloze felblauwe zee. Een exotisch paradijsje, voor de kust van Tanzania. Maar niet alleen de stranden zijn bijzonder. Wanneer je door de groene binnenlanden rijdt, komen de geur van kruiden en specerijen, de Swahili cultuur en de Arabische invloeden uit het verleden je tegemoet. De bijzondere combinatie van strand, natuur, cultuur en geschiedenis maakt Zanzibar een unieke reisbestemming in Afrika. Maar het is niet alleen maar ‘mooi’. Wanneer je het eiland en de mensen wat beter leert kennen merk je dat er achter de prachtige en karakteristieke omgeving juist veel armoede heerst, en er vooral in het onderwijs en de zorg heel veel verbetering gewenst én zelfs noodzakelijk is.

 

Aan de slag

Tijdens de reis ervaar je hoe het is om te leven op Zanzibar als een echte ‘Zanzibari’. Het leven in de stad en op het platteland, op school en zelfs in de kerk. Je zult zien in welke armoede en met welke beperkingen de mensen hier soms moeten leven, maar ook met hoeveel veerkracht en passie ze hier tegen vechten en hoe positief ze in het leven staan. Je komt meer te weten over het schoolsysteem op Zanzibar en de grote en kleine uitdagingen die hierin een rol spelen. Jouw hulp als vrijwilliger om een school flink op te knappen wordt enorm op prijs gesteld, net als je enthousiasme om met de kids te spelen en te sporten en met leeftijdsgenoten te kletsen over elkaars leven.

 

Andere hoogtepunten

 • Snorkelen boven een van de mooiste koraalriffen ter wereld, met ’s avonds een nachtje in een bungalow óp het strand.
 • Geuren opsnuiven van al het lekkere eten op een openluchtmarkt, waar je zelf mag onderhandelen over je eten.
 • Ontdekken waarom Zanzibar ‘kruideneiland’ wordt genoemd tijdens een echte Spice Tour, met aansluitend natuurlijk een leuke kookworkshop met lokale specerijen.
 • Met de boot op avontuur naar Prison Island waar je een oude gevangenis van binnen mag bekijken, én een bezoek brengt aan een opvang voor zeeschildpadden.
 • De ervaring van een echte Afrikaanse kerkdienst, waar je al je muzikaliteit tot uiting mag laten komen door vrolijk mee te zingen en te dansen!

 

Zanzibar (10)Lesgeven aan kinderen tijdens groepsreis vrijwilligerswerk
Zanzibar (14)

Zanzibar is een tropisch paradijs aan de oostkust van Afrika. De prachtige stranden, groene omgeving, karakteristieke huizen en relaxte sfeer maken het eiland tot een ultieme vakantiebestemming voor velen. Het eiland heeft een prachtige cultuur, vanwege een rijk handelsverleden en veel Arabische, Perzische, Portugese, Islamitische en natuurlijk Afrikaanse invloeden. De geur van kruiden en specerijen komt je overal tegemoet, wat eer doet aan de naam ‘kruideneiland’ – hoe Zanzibar ook wel genoemd wordt. Zanzibars belangrijkste bron van bestaan is namelijk de handel in specerijen, zoals kaneel, peper en nootmuskaat.

 

Velen denken dat Zanzibar een ‘land op zich’ is, maar dat is niet waar. Het eiland behoort officieel tot Tanzania, maar heeft daarentegen wél een eigen parlement en wetgeving. Het economische, en daarom ook belangrijkste, centrum van het eiland is Stone Town. Een betoverende stad, met slingerende wegen, ronde torens en deuren met prachtig houtsnijwerk. Echter schuilt er achter al dit moois ook een hoop armoede. De mensen die hier wonen, ‘Zanzibari’, hebben te maken met veel uitdagingen in het dagelijks leven, in voor ons heel vanzelfsprekende zaken. Zo is het schoolsysteem erg onderontwikkeld en ook de zorg laat veel te wensen over. De kinderen en jongeren op Zanzibar krijgen niet altijd alle kansen om zich zo te ontwikkelen als wij dat kunnen, en de zieken krijgen niet de volledige zorg die ze daadwerkelijk nodig hebben.

 

Onze basis bevindt zich in en rondom Stone Town, waar we ons tijdens de groepsreis zullen onderdompelen in de rijke cultuur, het adembenemende strand bezoeken en de echte ‘Zanzibari’ leren kennen. Daarnaast zullen we als groep verschillende scholen en een ziekenhuis bezoeken om onze handen uit de mouwen te steken. Een flinke makeover van klaslokalen en het opruimen van ziekenhuiszalen zijn activiteiten die de mensen enorm zullen helpen. Daarnaast is een beetje aandacht, vrolijkheid, sport en spel altijd, overal en bij iedereen gewenst. Vrijwilligerswerk, vakantie en avontuur, op Zanzibar!

 

Welkom op het kruideneiland van de Indische Oceaan!

 

 

 

 

 

Groepsreis Zanzibar lesgeven WorldmappingZanzibar (15)Zanzibar Stonetown (2)

Wat ga je doen tijdens de groepsreis? Denk aan de volgende activiteiten:

 

School makeover

Leren en jezelf ontwikkelen is enorm belangrijk, dat vinden ze op Zanzibar ook. Echter blijkt uit de praktijk dat scholen in Zanzibar te maken hebben met vele uitdagingen, waardoor het onderwijs niet is zoals het zou moeten zijn. Je bezoekt verschillende scholen, waar je veel vrolijke en leergierige kinderen tegen zal komen, maar waar je ook zal zien dat de omstandigheden inderdaad niet altijd ideaal zijn. Bijv. grote groepen kinderen in kleine lokalen, lokalen met te weinig stoelen, banken of schoolborden, en slecht onderhouden ruimtes. Met verf, kwasten en schoonmaakmiddelen zal je je inzetten om een school een flinke makeover te geven, zodat naar school gaan voor deze kids gaan niet alleen noodzaak is, maar ook leuk en vrolijk kan zijn in een fijne omgeving!

 

Op ziekenbezoek

De gezondheidszorg op Zanzibar laat veel te wensen over: slechte voorzieningen, een tekort aan personeel en te weinig materiaal. De patiënten in het ziekenhuis kunnen dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Zo doneren we hen wat kleine pakketten met belangrijke spulletjes als zeep, tandenborstels, eten en drinken. Daarnaast kunnen deze mensen wel wat positiviteit gebruiken, dus vinden ze het alleen al erg leuk om met jou te kletsen en spelletjes te spelen. Want als je ziek bent, is het toch ontzettend fijn om verzorgd te worden en iemand aan je bed te hebben?!

 

Sport en spel met leeftijdsgenootjes

Je zult ‘Zanzibari’ ontmoeten van jouw leeftijd, jongeren die jou meer zullen vertellen over de geschiedenis van het land en hun leven op Zanzibar. Aan jou natuurlijk de eer om hen ook te vertellen over Nederland en op welke manier jouw leven verschilt – en misschien ook wel gelijk – is aan dat van hen. Natuurlijk is er ook ruim de tijd om samen spelletjes te spelen (wellicht een potje spijkerpoepen?) en sportief te zijn.

 

Op culturele ontdekking in Stone Town

In het oude centrum van Stone Town kijk je je ogen uit. Smalle steegjes met witgewassen Arabische huizen en kleurrijke ramen. Uitzicht op de haven en het azuurblauwe water van de zee. De geur van specerijen komt je overal tegemoet, afkomstig uit huizen of winkels. De openluchtmarkt in de avond is een ervaring op zich: vele kraampjes met verse vis, lokale gerechten, specerijen, en – grappig – ook gewoon pannenkoeken met chocopasta!

 

Prison Island

Een avontuurlijk boottripje naar Prison Island, een eiland niet ver van de kust van Stone Town. Een leuke middag waarin je natuurlijk de oude gevangenis – vandaar de naam ‘Prison Island’ – van binnen mag bekijken, je een bezoekje brengt aan een opvang voor zeeschildpadden, én je mag genieten van een heerlijke BBQ lunch met verse vis, op het strand!

 

En verder?

Een echt Afrikaanse kerkbezoek, waar je genoeg kans krijgt om mee te zingen en dansen. Gelovig of niet, dit wil je niet missen! Net als het leren koken met de specerijen van Zanzibar. Smullen!

 

Geplande zomerreizen

 

Data zomer 2017 Beschikbaarheid Prijs reis Prijs ticket Vliegmaatschappij Vertrek/Aankomst
29 jul t/m 12 aug 2017

nog plekken vrij    € 1475 Nog niet bekend Nog te bepalen Nog te bepalen

 

Vliegticket

Wij trachten altijd te vliegen op een groepsticket en zoeken naast de meest gunstige prijs uiteraard ook naar betrouwbaarheid van de airline en de meest optimale vliegroute. De kosten voor het vliegticket zijn niet inbegrepen bij de prijs van de groepsreis en worden los in rekening gebracht. De kosten van een vlucht zullen tussen de € 650 en € 1450 liggen. Vanwege vluchttijden en -prijzen kan het tevens voorkomen dat we 1 tot 2 dagen eerder of later vertrekken en/of terugkomen dan de oorspronkelijk gekozen data. Uiteraard hoor je dit ruim op tijd van ons.

 

Inbegrepen

 • Worldmapping voorbereidingsdag
 • Worldmapping reünie
 • Hulp bij fondsenwerving (niet verplicht)
 • Intensieve begeleiding door een enthousiast en ervaren team van Nederlandse en lokale reisbegeleiders
 • De activiteiten en excursies die tijdens de reis plaatsvinden
 • Transport, accommodatie, maaltijden en bijbehorende drankjes tijdens de reis
 • Eerlijke vergoeding aan lokale gidsen, chauffeurs en andere betrokkenen
 • Bijdrage aan lokale projecten die worden bezocht

Kosten waar je verder nog op moet rekenen

 • Vliegticket (zie informatie hierboven)
 • Visum
 • Verplichte annulerings- en reisverzekering
 • Inentingen
 • Souvenirs en persoonlijke uitgaven tijdens de reis
Geloof me, je krijgt er géén spijt van. Het is een hoop werk om het geld bij elkaar te krijgen, maar het is het waard.

Ik heb meer geleerd in die twee weken dan dat ik in een maand op school zou leren. Mensen kunnen je dingen vertellen over ontwikkelingslanden wat ze willen, maar het van dichtbij meemaken is echt super bijzonder. Ik zou heel graag een keer teruggaan!zegt Stan

 

weblogs

blog.worldmapping.nl

Hoe is het om op expeditie te gaan? Wie gingen er eerder mee en hoe hebben zij het gehad? Je kunt het allemaal zelf volgen op de Worldmapping weblogs.

 

Aangezien Zanzibar onze nieuwe bestemming is voor de zomer van 2016, vind je op de weblogs geen specifieke ervaringen van Worldmappers over Zanzibar. Maar… niet getreurd! Je vindt er genoeg mooie foto’s en verhalen van Worldmappers die met ons mee zijn geweest, om toch alvast te ervaren hoe het is om op expeditie te gaan!

 

Is jouw expeditie al vol?Bekijk Zuid-Afrika

Ja, ben je eruit? Zanzibar it is! 

 

Meld je dan nu aan!

 

Aanmelden heb je zó gedaan, en dan kan de voorpret op deze geweldige reis en ervaring ein-de-lijk beginnen! Wij hebben er zin in, jij ook?!