Zuid-Afrika

Zomerklimaat: 22°C / 14°C Oppervlak: 1.221.037 km² Bevolking: 49 miljoen Inkomen per dag: $ 34 Regio: Durban
Activiteiten:
Bouwen:
img
Sport & spel:
img img img
Avontuur:
img img img
Onderwijs:
img
Omstandigheden:
Tent:
img
Backpackers:
img img img
Warme douche:
img img img
Koud water:
img
Deel met je vrienden

 

20140821093509 2 Za2

 

20130723112211 Za2

 

20120730164509 Za2

NIEUW VANAF SEPTEMBER 2016 ZIJN WIJ VERHUISD NAAR DE WEBSITE VAN BE MORE! HIER VIND JE ALLE INFORMATIE TERUG OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN EEN RONDREIS IN ZUID-AFRIKA. KLIK HIER VOOR DE MOGELIJKHEDEN IN ZUID AFRIKA .

Jongerenreis Zuid-Afrika

De regenboognatie

‘De regenboognatie’, zo wordt Zuid-Afrika liefkozend genoemd. Het land biedt zoveel verscheidenheid, dat het moeilijk is om er niet van te houden. Van surfen in de tropische zee tot olifanten spotten in een wildpark of zwemmen met haaien, hier is alles. Zelfs Lesotho, het hoogst gelegen koninkrijk ter wereld, met een sprookjesachtige sterrenhemel die je nooit meer vergeet!

Maar Zuid-Afrika is ook het land van verschillen tussen blank en zwart. Nergens anders liggen rijkdom en armoede zo dicht bij elkaar. Aan de ene kant van een weg zie je luxe villa’s, aan de andere kant strekken krottenwijken van golfplaten zich uit. Hoewel Apartheid is afgeschaft onder Nelson Mandela, zijn de gevolgen nog altijd merkbaar.

 

Aan de slag

Tijdens de reis kom je ook in aanraking met de andere kant van Zuid-Afrika. Je bezoekt lokale projecten die vechten voor de rechten van weeskinderen, straatkinderen en misbruikte kinderen. Zij worden gezien als het uitschot van de samenleving. Je leert over hun uitdagingen en steunt ze, bijvoorbeeld door een muurschildering te maken, een school op te knappen. Maar je helpt ook door samen te spelen, te sporten en plezier te maken zodat ze weer een kind kunnen zijn!

 

Andere hoogtepunten

 • Bij aankomst de geur van Afrika opsnuiven en de African Spirit ervaren. Wat dat is? Only one way to find out!
 • Een presentatie geven aan kinderen op een lokale school en na afloop natuurlijk samen spelen.
 • Het gevoel van vrijheid als je te paard door Lesotho galoppeert en ’s nachts in een hutje bij een gastgezin slaapt…
 • Leer om de lokale kliktaal te spreken, te koken en te dansen, met de kinderen natuurlijk.
 • Op safari gaan in een wildpark en de dag helemaal in stijl afsluiten met een Zuid-Afrikaanse braai – oftewel bbq.
Het was echt een super reis en ik heb veel geleerd van de Zuid-Afrikaanse bevolking. Heel erg bedankt voor deze fijne ervaring in Zuid-Afrika. Het was erg fijn dat ik zulke goede vrienden heb gemaakt en dat er echt super leuke en goede reisleiders waren!zegt Aileen

 

 

20140821093509 3 Za2

 

20140717102255 Za1

 

20140818144805 Za3

 

20140821093508 Za2

Geen land in Afrika is zo populair bij toeristen als Zuid-Afrika. Maar zij zien meestal slechts één kant: die van stranden met palmbomen, safari’s door wildparken, wijn proeven op een wereldberoemd landgoed, of overnachtend in luxe hotels.

 

Maar dit land heeft ook een andere kant. Achter de dure wijken liggen townships, waar mensen in hutjes van golfplaten en karton wonen. Ze zijn arm, hebben geen werk en kunnen door ziekte niet goed voor hun kinderen zorgen.

 

Zuid-Afrika heeft een geschiedenis van Apartheid. In de wet stond dat blanke mensen beter waren dan de zwarte en gekleurde inwoners. Ze moesten daarom gescheiden van elkaar leven. De beste stukken land, de beste banen en de beste voorzieningen waren alleen bestemd voor blanken. Zwarte mensen kregen van alles het slechtste.

 

Van 1948 tot 1990 werden rassen op deze manier gescheiden, tot Nelson Mandela hier een einde aan maakte. Hij zorgde na een lange strijd voor eerlijke verkiezingen en werd later president. Sindsdien worstelt het land om al deze verschillen recht te trekken. Dit maakt Zuid-Afrika eigenlijk een ontwikkeld land en een ontwikkelingsland ineen – en dat merk je aan alles. Net als bij ons kun je hier winkelen of naar de bioscoop en het goede leven leiden, maar net als in de rest van Afrika vind je hier ook armoede, ziekte en mensen die iedere dag vechten om te overleven.

 

Wij organiseren expedities in het oosten van Zuid-Afrika, in het gebied rond de stad Durban. Tijdens de reis maak je kennis met Apartheid, de townships en de grote verschillen in de samenleving. Uiteraard nemen we je ook mee naar de stranden waar Zuid-Afrika zo beroemd om is, kom je oog in oog met olifanten en neushoorns op safari en aanschouw je ’s nachts een betoverend mooie sterrenhemel.

 

Welkom in ‘de regenboognatie’!

 

Je ziet zoveel van het land, de natuur, de huizen, maar je ziet ook het strand en de woestijn. Alle elementen van Afrika kom je tegen. Het is vreemd om het land te verkennen. Eerst zie je de verschillende kustplaatsen, met disco’s. Daar zitten de toeristen. Achter deze badplaatsen zie je pas het echte Afrika en kom je terecht bij de townships. Daar komen weinig blanken.zegt Pim

 

20120804134543 Za2

 

20130815104514 Za3

 

20120726103203 Za2

 

20140818102642 Za3

 

 

 

 

 

Wij gaan naar het gebied rond Durban, aan de oostkust van het land. Deze grote havenstad staat bekend om een subtropisch klimaat en langgerekte stranden. Daaromheen vind je overal townships waar het arme deel van de bevolking woont. Wat doe je tijdens de reis? Denk aan de volgende activiteiten:

 

Zulu experience

Deze reis vindt plaats in het gebied van de Zulu’s, een etnische bevolkingsgroep met hun eigen taal en cultuur. En daar ga jij je in onderdompelen! Een ware ervaring, want de taal kent bijvoorbeeld een aantal klanken die je uitspreekt door te klikken met je tong. Dat valt nog niet mee! Maar als je naar de projecten gaat, zul je merken dat een poging van jou om een paar woorden Zulu te spreken door de mensen enorm wordt gewaardeerd – en soms hilarische situaties oplevert!
Ook proef je letterlijk van de cultuur door zelf een traditionele Zulu maaltijd te bereiden. Maar je komt ook in aanraking met de andere kant. Zo ga je bijvoorbeeld op bezoek in een township. Dit is een gebied, vaak aan de rand van een stad, dat tijdens de Apartheid gereserveerd was voor niet-blanke mensen. Hier woonden talloze mensen in krotten van golfplaten, zonder goede voorzieningen. Hoewel sinds de Apartheid geprobeerd wordt om de woonomstandigheden te verbeteren, is er nog een lange weg te gaan. Een echte Zulu-mama laat je zien hoe het er hier aan toe gaat. Je komt in aanraking met de uitdagingen van het leven hier, zonder voorzieningen die wij in Nederland gewend zijn. Maar hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn, voor de kinderen is er altijd wel een reden om te lachen en te spelen. Een mooie gelegenheid om meteen wat Zulu dansmoves te leren!

 

The farm

Op het platteland rond Durban werken veel mannen en vrouwen in de suikerrietvelden, vaak in slechte omstandigheden. Er heerst armoede en ziekte en voor kinderen is soms amper aandacht. Diep in de binnenlanden staat the farm. Dit is een bijzondere boerderij waar tientallen kinderen eten, onderdak en onderwijs krijgen, maar ook de kans om even kind te zijn. Hier breng je een paar dagen door om te helpen. Denk aan klussen, schilderen van gebouwen en werken in de moestuin. Of een leuke middag organiseren voor de kinderen. Aan het eind van de dag kruip je samen rond het kampvuur. Gezellig!

 

Op safari

Een reis naar Zuid-Afrika is niet compleet zonder een safari. Rond zonsopgang zijn de dieren het meest actief, dus dat is het uitgelezen moment om een Nationaal Park in te gaan. Dus vroeg uit de veren voor een heuse game drive, oftewel vanuit een safaribus neushoorns, giraffen, zebra’s en struisvogels spotten. Tussen de middag kun je een verfrissende duik nemen. Zwemkleding, verrekijker en camera niet vergeten!

 

Lesotho en Drakensberg

Ten westen van Durban liggen de Drakensbergen, een bergketen van duizenden meters hoog met prachtige groene dalen. Helemaal ingesloten tussen de Zuid-Afrikaanse pieken ligt het piepkleine landje Lesotho. Over een steile weg vol haarspeldbochten maak je een prachtige tocht omhoog, vol duizelingwekkende uitzichten. Eenmaal boven maken we kennis met de lokale bevolking, die nog op zeer traditionele wijze in kleine gemeenschappen leeft. Hier blijf je een nachtje slapen, helemaal back to basics onder een prachtige sterrenhemel. De volgende dag maak je te paard een tocht door de omgeving. Onvergetelijk!

 

En verder?

Aan het eind van de dag samen boodschappen doen en koken of lekker uitwaaien aan het nabijgelegen strand, dat kan alleen in Zuid-Afrika!

 

Het is het zeker waard. Een mooie reis om nooit meer te vergeten. Deze kans krijg je maar 1 keer dus grijp hem!zegt Isabelle

 

Geplande zomerreizen

 

Data zomer 2017 Beschikbaarheid Prijs reis Prijs ticket Vliegmaatschappij Vertrek/Aankomst
29 jul t/m 12 aug 2017

nog plekken vrij   € 1540 Nog niet bekend Nog te bepalen Nog te bepalen

 

Vliegticket

Wij trachten altijd te vliegen op een groepsticket en zoeken naast de meest gunstige prijs uiteraard ook naar betrouwbaarheid van de airline en de meest optimale vliegroute. De kosten voor het vliegticket zijn niet inbegrepen bij de prijs van de groepsreis en worden los in rekening gebracht. De kosten van een vlucht zullen tussen de € 650 en € 1450 liggen. Vanwege vluchttijden en -prijzen kan het tevens voorkomen dat we 1 tot 2 dagen eerder of later vertrekken en/of terugkomen dan de oorspronkelijk gekozen data. Uiteraard hoor je dit ruim op tijd van ons.

 

Inbegrepen

 • Worldmapping voorbereidingsdag
 • Worldmapping reünie
 • Hulp bij fondsenwerving (niet verplicht)
 • Intensieve begeleiding door een enthousiast en ervaren team van Nederlandse en lokale reisbegeleiders
 • De activiteiten en excursies die tijdens de reis plaatsvinden
 • Transport, accommodatie, maaltijden en bijbehorende drankjes tijdens de reis
 • Eerlijke vergoeding aan lokale gidsen, chauffeurs en andere betrokkenen
 • Bijdrage aan lokale projecten die worden bezocht

Kosten waar je verder nog op moet rekenen

 • Vliegticket (zie informatie hierboven)
 • Aanvullende reisdocumenten Zuid-Afrika (zie informatie hieronder)
 • Verplichte annulerings- en reisverzekering
 • Inentingen
 • Souvenirs en persoonlijke uitgaven tijdens de reis

LET OP! Per 1 juni 2015 zijn de regels om als niet-biologische ouder(s) met minderjarige jongeren (jonger dan 18 jaar) te reizen in Zuid-Afrika flink aangescherpt. Dit betekent dat wij extra reisdocumenten moeten hebben om aan te tonen dat wij als Worldmapping toestemming hebben van de gezaghebbende ouders om met jongeren (<18 jaar) te reizen. Ouders dienen hiervoor een aantal officiële documenten te verzamelen en dit te laten legaliseren bij de Ambassade van Zuid-Afrika in Den Haag. Dit brengt extra kosten met zich mee. Meer informatie van de benodigde documenten vind je in het reispakket, en wij zullen jullie er te zijner tijd ook uitgebreid per e-mail over informeren. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Het is het geld zeker weten waard; spijt krijg je niet, en als je wel spijt krijgt is het juist als je niet meegaat!zegt Jet

 

weblogs

blog.worldmapping.nl

Hoe is het om op expeditie te gaan? Wie gingen er eerder mee en hoe hebben zij het gehad? Je kunt het allemaal zelf volgen op de Worldmapping weblogs.

 

Geniet online mee van de foto’s en verhalen van onze Worldmappers en ervaar vast een beetje hoe het is om op expeditie te gaan!

 

 

 

 

 

Is jouw expeditie al vol?Bekijk Guatemala

Ja, ben je eruit? Zuid-Afrika it is! 

 

Meld je dan nu aan!

 

Aanmelden heb je zó gedaan, en dan kan de voorpret op deze geweldige reis en ervaring ein-de-lijk beginnen! Wij hebben er zin in, jij ook?!