NIEUW Vanaf september 2016 zijn wij verhuisd naar de website van Be More! Hier vind je alle informatie terug over de mogelijkheden van een rondreis met de klas naar één van de bestemmingen. Klik hier voor de website.

Reisprogramma

 

Om het land zo optimaal mogelijk te leren kennen en tegelijkertijd te kunnen werken aan persoonlijke leerdoelen hebben wij drie reisprogramma’s ontwikkelt waar u als school zijnde uit kunt kiezen. Elk programma kent een aantal uitgangspunten en is opgebouwd aan de hand van een aantal bouwstenen. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

 

Eager Explorer – Fun, Meet & Explore

In het reisprogramma de Eager Explorer wisselen jullie het vrijwilligerswerk af met toffe excursies. Jullie zien, doen, voelen, proeven en ruiken de verschillende facetten van een cultuur door de diversiteit aan activiteiten. Uitgangspunten zijn: een beeld creëren van de andere kant van de wereld en de leefomstandigheden van de lokale bevolking, nieuwe mensen leren kennen en het reisplezier ontdekken.

 

Local Explorer – See, Connect & Explore

Leer de cultuur écht kennen door er langere tijd onderdeel van te zijn. In het reisprogramma de Local Explorer verblijven jullie het grootste deel van de reis op één vaste plek waar jullie van maandag tot en met vrijdag vrijwilligerswerk gaan doen. In het weekend is er tijd voor ontspanning en excursies. Uitgangspunten zijn: een beeld creëren van de andere kant van de wereld en de leefomstandigheden van de lokale bevolking, het opbouwen van een relatie met de lokale bevolking en leren van en met elkaar.

 

Soul Challenger – Be Open & Explore

De Soul Challenger staat grotendeels in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Het programma speelt zich af in groepsverband waarbij iedere jonge reiziger zijn of haar persoonlijke leerdoelen stelt. De leerlingen of studenten gaan aan de slag met vragen als ‘wie ben ik, welke talenten bezit ik, wat zijn mijn dromen en hoe maak ik die waar’? Met behulp van het beantwoorden van levensvragen krijgen ze meer sturing en inzicht in hun eigen kennen en kunnen.

 

De leerlingen en ouders die ik gesproken heb zijn zonder uitzondering enthousiast. Jullie maken waar wat jullie beloven. Dat is kwaliteit.zegt Eric Brunings, afdelingsleider van het Alfrink College in Zoetermeer

 

De organisatie door Worldmapping en ook de samenwerking met hun mensen werkt uitstekend! We kunnen met de hele groep terugkijken op een zeer geslaagde reis, mede door uitstekende voorbereiding van en begeleiding tijdens de afgelopen twee weken. Ik kan vol overtuiging zeggen: voor de leerlingen én de school is de reis een geweldig element in de gehele schoolopleiding.zegt Rob Kesselring, docent aan het Sondervick College in Veldhoven

Deel met je vrienden