Veiligheid

Worldmapping_dag12_DSC_7606Veiligheid is de belangrijkste pijler onder al onze reizen. Iedere reis is een combinatie van maximale beleving en minimale risico’s. Zo proberen we een optimale leerervaring te creëren.

 

Veiligheid staat centraal bij alles dat we denken, doen en communiceren. Daaraan ten grondslag ligt het uitgebreide veiligheidsbeleid en -protocol van Worldmapping. Dit wordt continu herzien en aangepast op basis van de meest recente ontwikkelingen en inzichten. Het heeft onafgebroken de aandacht van iedereen die betrokken is bij de reis. Deze mindset gaat niet alleen over het voorkomen van risico, maar ook over wat te doen als er onverhoopt toch iets gebeurt.

 

Onze reisbegeleiders worden zorgvuldig geselecteerd, samengesteld en getraind. Het bewaken van veiligheid, vermijden van risico’s en omgaan met onverwachte situaties zijn daar een belangrijk onderdeel van. Ook leren we jongeren over veiligheid – die van zichzelf en anderen; een belangrijke levensles die ze tijdens de reis opdoen.

 

In iedere regio waar we actief zijn, hebben we een Nederlandse, Belgische en/of lokale contactpersoon. Hij of zij kent de omgeving als z’n broekzak en volgt alle ontwikkelingen ter plaatse nauwlettend. Ten tijde van de reis hebben we dagelijks contact met de betrokkenen ter plaatse en zijn we 24/7 te bereiken.

 

Toen onze dochter naar het ziekenhuis moest [nadat ze tijdens een potje voetballen een bal in haar buik kreeg en onwel werd red.], werden wij op een prettige en professionele manier geïnformeerd. Wij werden een paar keer teruggebeld voor de stand van zaken. Dat stelde ons gerust. Ook in het ziekenhuis heeft één van de reisbegeleiders onze dochter goed opgevangen en begeleid. Daarvoor nogmaals onze hartelijke dank.

zeggen Dita en Ryan over de reis van hun dochter

Deel met je vrienden